Complete berg stort in boven Galtür

Rogier
Screenshot uit de video van de lawine van de Fluchthorn

Zondagmiddag is de zuidelijke top van de Fluchthorn (3.399 m) boven Galtür ingestort, vlak boven de Jamtalhütte. Een enorme puinlawine kwam naar beneden, zoals te zien is in de indrukwekkende video hieronder. Tot nu toe zijn er geen vermisten gemeld en zijn er geen meldingen van gewonden.


Video: Bergredding Tirol

Zelfs het topkruis is verdwenen

Christian Walter, de voorzitter van de bergredding in Galtür, heeft de puinlawine bevestigd aan de Tiroler Tageszeitung: “De puinlawine was enorm. De zuidelijke top van de Fluchthorn bestaat feitelijk niet meer, zelfs het topkruis is verdwenen.” De rots- en puinlawine is naar beneden gekomen vanaf een hoogte van ongeveer 3400 meter tot bijna 2100 meter in de buurt van een beekbedding.

Geen gewonden

Er zijn tot dusver geen meldingen van gewonde personen ontvangen. Er heeft al een zoek- en controlevlucht plaatsgevonden door de Alpinpolizei met behulp van een helikopter. Maandag zal er verder onderzoek worden gedaan naar deze lawine.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren