Krankzinnig Crankworx bikefestijn bijna van start in Innsbruck

Edo
Beeld: Innsbruck Tourismus/Stefan Voitl

Het duurt niet lang meer voordat 's werelds meest spectaculaire mountainbike evenement een stop maakt in Innsbruck: Crankworx is terug in de stad van 21 tot 25 juni 2023. Innsbruck is voor de zevende keer gastheer van de Crankworx World Tour. ‘s Werelds beste mountainbikers zullen opnieuw strijden om de titels King en Queen of Crankworx en om goud in het Crankworx Slopestyle World Championship. De gehele internationale mountainbike elite, pro racers en downhill teams zijn aanwezig en zullen hun kunsten vertonen op de waanzinnige tracks van het Bikepark Innsbruck.

Budget van 1,5 miljoen euro

Als hoofdstad van Tirol laat de stad graag zien dat je hier naast wintersport ook perfect kunt bergsporten. Na de Golden Roof Challenge, het wereldkampioenschap berglopen en trailrun en de lopende klimwereldbeker, is dit de afsluiting van een sportieve evenementenmarathon in juni. Het Crankworx event is de slagroom op de taart. De verschillende race-disciplines variëren van dual slalom tot de pump track challenge en de speed & style, en van slopestyle tot downhill. Het budget voor de vijf festivaldagen en het randprogramma bedraagt in totaal 1,5 miljoen euro. Naast Nieuw-Zeeland, Australië en Canada is Innsbruck de enige Europese stop op de Crankworx World Tour. Er worden 650 atleten uit 32 landen en talrijke fans verwacht. Het festival biedt de stad de mogelijkheid om het mountainbiken op een positieve manier te belichten en strategieën voor de verdere ontwikkeling van het aanbod te tonen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe trails. Nog dit jaar zal de Nordkette Singletrail in een uitgebreide versie heropend worden.

Innsbruck Tourismus/Stefan Voitl
Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren