Eén week lang autovrije bergcols opfietsen

Rogier
Op de Col d’Izoard

In de Franse Hautes Alpes vind je heel veel beroemde bergcols. Cols die de Tour de France en Giro gekleurd hebben. Denk alleen maar terug aan het geweldige gevecht tussen Vingegaard, Roglic en Pogačar op de Col du Granon in de Tour van '22. Wil jij ook op deze beroemde cols omhoog fietsen, maar heb je geen zin om tussen de uitlaatgassen en slecht inhalende automoblisten omhoog te rijden? Kom dan tussen 3-8 julli naar de de Hautes Alpes, deze week kun je namelijk elke dag een autoloze col op fietsen.

Legendarische bergcols opknallen die afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zijn

Een hele week om te genieten van de legendarische bergcols van de Hautes-Alpes zonder de druk van passerende auto’s! Dat klinkt als een droom voor iedere wielerliefhebber. Het is een evenement voor iedereen, gratis en zonder inschrijvingen of klassementen. Op elke top staat een stand met versnaperingen, zodat je ook weer goed uitgerust verder kunt fietsen.
De data en de cols :

Is dit de eerste keer dat je richting de bergen gaat om te fietsen? Vergeet dan niet onze Do’s en don’ts van het fietsen in de bergen door te lezen!

Dit is wat je op deze dagen kunt verwachten

  • Legendarische bergcols en beklimmingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en gereserveerd voor fietsers van 9.00 tot 12.00 uur.
  • Vrije toegang, open voor iedereen, zonder inschrijving of klassement.
  • Versnaperingen onderweg en op de top, made in Hautes-Alpes.
  • En andere verrassingen (muziek, cadeaus, etc.)!
Fietsen op de Galibier

Ben je er die week niet? Geen probleem!

Ben je deze ultieme fietsweek niet in de Hautes Alpes? geen probleem de gehele zomer zijn er regelmatig cols gereserveerd voor fietsers.

Autovrije cols in juli

Op de Col Agnel

Autovrije cols in augustus

Autovrije cols in september

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren