Hochkönig opent eerste schommelpark van Oostenrijk

Roel
Op 9 juli opent het Schaukelpark Hochkönig

In het Oostenrijkse Hochkönig wordt op 9 juli een nieuw schommelpark geopend. Het Schaukelpark Hochkönig telt meerdere schommels en een speelterrein van ruim 600 m2 voor kinderen van diverse leeftijden. Het is het eerste schommelpark in zijn soort van Oostenrijk.

Meerdere schommels

Het park bevindt zich op ruim 1600 meter op de Gabühel, een berg tussen de dorpen Dienten en Hinterthal. Het schommelpark is zes keer per week afwisselend vanuit beide dorpen bereikbaar met de Hochmais- und Gabühelbahn. Eerstgenoemde is een stoeltjeslift, laatstgenoemde een gondel. Het park bestaat uit twee spectaculaire watervalschommels, vier reuzenschommels en een speeltuin van ruim 600 m². Er liggen ook twee hutten in de directe omgeving waar je een hapje of drankje kunt doen, de Steinbockalm en de Gabühelhütte.

9 juli opening

Op 9 juli om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats van Schaukelpark Hochkönig. Op verschillende locaties zullen er kinderprogramma’s zijn, waar ouders/grootouders ook aan kunnen deelnemen! Van speelse activiteiten bal- en puzzelspellen, creatief werken met natuurlijke materialen, jongleerworkshops en origami tot bewegingsrally’s. Ook is er schminken voor kinderen.

Op deze dag draaien de beide zomerliften Hochmais- en Gabühelbahn gratis van 09.00 tot 17.00 uur. Voor alle bezoekers die in Dienten willen opstappen, wordt er een gratis pendelbus ingezet vanaf de parkeerplaats van de Zachhofalmbahn naar het dalstation van de Gabühelbahn en terug.

Lees wat er nog meer te doen is in Hochkönig

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren