Bikeregio Schladming-Dachstein breidt trailaanbod verder uit

Edo
Pre-opening van de Reiteralm. Beeld: Monica Gasbichler

Of je nu een mountainbiker, e-biker, vrijetijdsfietser of sportieve downhillracer bent: de Oostenrijkse regio Schladming-Dachstein is een aantrekkelijke bestemming voor fietsers en trailfans. Het aanbod is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en ook dit jaar weer. We tippen de nieuwste fietsopties.

Uitgebreid aanbod op de Reiteralm

Op de Schladminger Reiteralm heeft er dit voorjaar uitbreiding plaatsgevonden en ligt er nu 17 kilometer aan trails voor sportief fietsplezier voor beginners, gezinnen en enduro-bikers. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de dit jaar geopende jumptrail. Dit parcours is als het ware uit het terrein geslepen en kent veel sprongen en diverse andere elementen. Ook nieuw zijn enkele extra enduro-routes en een uitbreiding van de blauwe afdalingen. De Preunegg Jetkabelbaan zorgt ervoor dat je fietsen weer in een wip boven zijn. Beginners kunnen terecht bij de Reiteralm Junior Trails bij het bergstation Preunegg Jet, dat over een eigen verhuurservice en transportband beschikt. Direct naast het dalstation bevindt zich het Bike Center met een grote selectie fietsen, helmen en andere accessoires.

Routes op de Planai

Op de Planai veranderen de beroemde skipistes tijdens de zomer in trails van het bikepark Schladming. Gezinnen, recreatieve fietsers, ambitieuze gevorderden en zelfs professionals kunnen hier kiezen uit 40 kilometer aan routes van alle moeilijkheidsgraden. Met de gondel bereik je het startpunt van de trails. Vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht vanuit de volledig beglaasde gondelcabine. Naast de downhill-trails voor professionals en routes voor beginners is er sinds vorig jaar ook een gemakkelijke variant tot aan het dal. De ‘Stadium Flowline’, die volledig nieuw is aangelegd, leidt over golven en steile bochten naar het Planai finishstadion.

Familieaanbod op de Planai. Beeld: Johannes Absenger

Speciale diensten

De 27 routes voor mountainbikes en e-bikes, diverse recreatieve fiets- en wandelroutes, en 14 fietsvriendelijke hotels trekken in de zomer talrijke fietsliefhebbers naar het bovenste Ennstal. De accommodaties in de regio spelen in op de grote vraag: velen bieden speciale diensten aan, variërend van afgesloten fietsenstallingen en reparatietools tot was- en droogservice voor kleding, pechhulp en eigen tourgidsen.

Nieuw trailpark

Deze zomer wordt er tussen Weißenbach bei Haus en Aich een nieuwe trailpark geopend - de eerste in zijn soort in het Duitstalige gebied. Door de bijzonder milieuvriendelijke aanleg van de trails en de smalle fietspaden ontstaan er gevarieerde routes die spectaculair door de bomen slingeren.

Trails op de Reiteralm. Beeld: Johannes Bitter
Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren