Wandelaars bellen de brandweer omdat ze geen bar kunnen vinden

Rogier
De Ardeche

De brandweer in de Franse Ardèche ontving op zondag 9 juli in de namiddag een verrassende melding. Om ongeveer 16.00 uur werden de redders gebeld door twee wandelaars die zich in de gorges d’Ardeche bevonden. De reden van de melding? Het paar kon geen bar of terrasje vinden.

Drie brandweermannen brachten water

De wandelaars bevonden zich onder de Rocher de la Cathédrale, bij Saint-Remèze. Tijdens hun wandeling raakte het paar uitgedroogd, mede vanwege de hoge temperaturen, het was ongeveer 35°. Tijdens het telefoongesprek met de meldingskamer waren ze verbaasd dat er geen bar of winkel was die drankjes aanbood tijdens hun wandeling. Drie brandweerlieden moesten worden ingezet om water te brengen en hen terug te brengen naar de weg. De reddingsoperatie duurde meer dan twee uur.

Neem genoeg drinken mee

De brandweerlieden willen wandelaars eraan herinneren, vooral tijdens de zomerperiode, om voldoende eten maar vooral water bij zich te hebben. “Het is ook goed om alle wandelaars eraan te herinneren dat de Gorges de l’Ardèche, geen bars of supermarkten hebben langs de wandelpaden.”

Lees hier onze tips als je met warm weer de bergen in gaat.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren