Man verdwaalt uit angst voor schaapshonden en brengt nacht door in de buitenlucht

Rogier

Een zestigjarige man die op vakantie was in La Rosière heeft een ongepland bivak gemaakt in de bergen nadat hij verdwaald is geraakt omdat hij gevlucht was uit angst voor schaapshonden.

Nacht onder overhangende rots

Vertrokken vanaf het hospice van Petit-Saint-Bernard, beklom de wandelaar de Col de la Forclaz voordat hij aankwam in de alpenweiden boven Bourg-Saint-Maurice richting de Chapieux-vallei. Geschrokken door de aanwezigheid van patous, schaapshonden, op zijn pad, verlaat hij het pad. Niet veel hierna verdwaalt hij. De wandelaar belt de bergredding om 21 uur ‘s avonds. De reddingsteams van het Peloton de gendarmerie de haute montagne (PGHM), gevestigd in Courchevel, lokaliseren hem dankzij zijn telefoon. Maar vanwege de goede gezondheid, de uitgeruste staat van de wandelaar en het slechte weer kiezen ze ervoor om hem niet direct op te halen. De reddingsoperatie zou te gevaarlijk zijn en weegt niet op tegen het risico wat de man zelf loopt, welke bijna nihil is. De man brengt de nacht door onder een overhangende rots.

Lees hier wat je het beste kunt doen als je ‘Patous’ schaapshonden tegenkomt

Eind goed al goed

Uiteindelijk wordt hij in goede gezondheid op zaterdagochtend bij zonsopgang opgepikt en met een helikopter teruggebracht naar La Rosière.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren