Nieuw bergstation op Dachstein opent 24 mei

Roel
Foto: derdachstein.at

De Dachstein Gletscher is een van de grote trekpleisters van de regio Schladming-Dachstein in Oostenrijk. Vanaf 24 mei wordt hier het vernieuwde bergstation in gebruik genomen met een aantal leuke nieuwigheden.

Zonne-energie

De Dachstein Gletscherbahn werd in 1969 geopend en heeft nu een ingrijpende verbouwing ondergaan. Het bergstation op 2700 meter hoogte is van binnen en buiten volledig gerenoveerd. Zo heeft het bergstation een glazen gevel met zonnepanelen gekregen waarmee tot 80% van de energie die nodig is voor het bergstation zelf wordt opgewekt.

Fraaie uitzichten

Ook is er een nieuw gletsjerrestaurant gekomen met een 280 graden uitzicht en een buitenterras. De nieuwe “Himmelsbar” op de bovenste verdieping biedt uitzicht op de imposante zuidwand van de Dachstein. Verder zijn er meer uitzichtpunten gekomen of vernieuwd. Een leuke ‘attractie’ is de Dachstein Himmelsleiter. Twaalf treden leiden je naar een glazen platform, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de Dachstein. Ook in het liftticket inbegrepen zijn:

  • Half Dome Globe, interactieve wereldbol bij het dalstation
  • Digitale verrekijker met uitzicht op de Koppenkarstein
Foto: derdachstein.at

Reserveer van tevoren

Je kunt je bezoek aan de Dachstein nog uitbreiden. Via de Dachstein Hängebrücke (hangbrug) en ‘Treppe ins Nichts’ kun je naar het Eispalast, een grot met figuren en beeltenissen van ijs in de gletsjer zelf. Een tip is om je liftticket van tevoren te reserveren. Vanwege de grote vraag kan de rit alleen worden gegarandeerd met een reservering voor een vaste zitplaats.

Meer informatie over de Dachstein Gletscher vind je hier.

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren