Bizar: wandelaarster met rolkoffer zit vast in steile rotswand

Rogier
Rotswanden van de Salève. Beeld: Wikipedia / GFDL

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei vond een opmerkelijke reddingsoperatie plaats op de Salève. Kort voor middernacht ontving de bergredding een noodoproep van een 19-jarige wandelaarster die vastzat midden in een steile rotswand boven Collonges-sous-Salève.

Kans op fatale val

De jonge vrouw bevond zich in een gevaarlijke situatie, wandelend langs de rand van de rotsen in het donker… met haar rolkoffer. Volgens de bergredders was een eventuele val zeker dodelijk geweest.

“Een beetje eigenwijs”

Eenmaal in veiligheid legde ze uit dat ze op weg was naar het Observatorium op de top van de berg. Hoewel ze ongedeerd werd afgezet in het dorp aan de voet van de Salève, gaf ze toe dat ze “een beetje eigenwijs” was geweest. Een bekende haalde haar uiteindelijk op.

Deze gebeurtenis benadrukt wederom om goed voorbereid de bergen in te gaan. Met goed materiaal, goede kennis over het te wandelen pad. Dit geldt helemaal als je 's nachts op pad gaat.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren