Val Gardena viert Internationale Yoga Dag

Edo
Maximaal ontspannen op de Seiser Alm

Vandaag viert Val Gardena de Internationale Yoga Day. Met de frisse berglucht, het ontspannende uitzicht, het inspirerende landschap en een groot scala aan sportieve activiteiten is deze vakantieregio in het Italiaanse Zuid-Tirol de ideale plek om innerlijke rust te vinden. Met meer dan 300 dagen zon per jaar kun je niet anders dan ontspannen. Jaarlijks zorgt het zonlicht voor een relaxte sfeer bij de bezoekers van de vallei en de zonnestralen vormen een waar lichtspektakel tegen de robuuste rotspartijen van de imposante Dolomieten.

Traditioneel wordt MitiBlum gevierd in het weekend rondom Internationale Yoga Dag

Intensieve sportevenementen

Met het driedaags yoga evenement MitiBlum in Selva, dat van 21 tot 23 juni gehouden wordt, straalt de Italiaanse vallei rust en ontspanning uit. Het thema van dit evenement, dat in het teken staat van de internationale yoga dag centraal staat, is fysieke en mentale kracht van yoga voor iedereen. Dit ontspannende weekend volgt na een reeks van intensieve sportevenementen met eind mei de Giro d’Italia die dwars door de vallei ging, de jaarlijkse Sellaronda Bike Day begin juni waarbij de wegen in en rondom het SellaMassief autovrij zijn, tegelijkertijd vond de Dolomites Saslong Halve Marathon plaats en een weekend later werd er afgesloten met de HERO Südtirol Dolomites, een zeer uitdagende mountainbike race.
Begin september staan de fietsevenementen: de MTB Knödeljagd Trail Hunt race en Sellaronda Bike Day nog op de agenda.

Val Gardena Active

Naast professionele evenementen en wedstrijden kan je ook dagelijks sportieve activiteiten boeken met Val Gardena Active, dat geschikt is voor iedereen en voor ieder niveau. “Val Gardena Active” is een activiteitenprogramma waarmee de vallei wandelend wordt ontdekt. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld trekking- of wandeltochten, klimaatlessen of het ontdekken van Ladinische tradities en geschiedenis door middel van kook- en houtsnijlessen, zoals vroeger.
Beklim bergen en verken hun weiden onder begeleiding van lokale en gecertificeerde wandel- of mountainbikegidsen. Naast het echte wandelen kun je tijdens deze ervaring ook de waarde van de natuur beter begrijpen en een dieper begrip ontwikkelen van je persoonlijke contact ermee. Er staan ook kooklessen, cursussen houtsnijwerk, boerderijbezoeken en andere ervaringen op het programma.

De drie dorpen van Val Gardena

Val Gardena, gelegen in het hartje van de Dolomieten (Italië), is de hotspot voor actieve en culturele vakanties. In de vallei bevinden zich drie dorpjes met ieder een eigen karakter en uitstraling: S. Cristina (St. Christina), Selva (Wolkenstein) en Ortisei (St. Ulrich). Van mountainbikers tot wandelaars en andere sportievelingen en van cultuurliefhebbers tot vakantiegangers die toe zijn aan een ontspannen vakantie, iedereen vindt een zomerdoel in Val Gardena.

Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren