Hitte in de Alpen!

Redactie


Het wordt een bijzonder warme week. Het wordt zelfs zo heet dat de nulgradengrens in de tweede helft van de week naar 5000 meter stijgt. Een zeldzaamheid, zelfs in de hoogzomer, maar ga je de bergen in dan is het heerlijk zomerweer.

Hogedruk

We hebben te maken met een hogedrukgebied dat zich vanuit het westen uitbreidt over Europa. Daarbij draait de wind naar het zuidwesten waarmee de zeer hete lucht die zich al dagen boven Spanje ophoudt, zich uitbreidt over de Alpen. Vanaf donderdag wordt het in de dalen bloedheet. In diverse dalen zal het warmer dan 30 graden worden. Innsbruck kan zelfs de 35 graden aantikken!

Verfrissing

Het devies is dus om het wat hoger op te zoeken wil je activiteiten ondernemen. Dan geniet je nog steeds van het zonnetje maar is de hitte veel draaglijker. Veel regen valt er niet deze week, of het moet uit lokale onweersbuien vallen die zich in de middag plaatselijk ontwikkelen. Mogelijk vallen er donderdag in Oostenrijk op iets grotere schaal buien, maar dat is tijdelijk. Het is deze week in het hele Alpengebied overwegend zonnig. Mogelijk wordt het begin volgende week een stuk kouder en wisselvalliger.

Redactie