Green Hill Bikepark gaat concurrentie aan met Winterberg

R
Rene
Green Hill Bikepark Trailmap

Als je aan mountainbiken in het Sauerland denkt kom je al snel uit bij Winterberg en het nabijgelegen Willingen. Zeker het bikepark van Winterberg is internationaal bekend en dat is niet geheel zonder reden. Goed geshapete flowtrails en snelle liften naar boven maken een dagje Winterberg meer dan de moeite waard. Maar de dominantie van Winterberg en Willingen gaat door de komst van het Green Hill Bikepark mogelijk snel veranderen.

Green Hill Bikepark

Begin juli 2022 opende er een nieuwe bikepark in het Sauerland onder de naam Green Hill Bikepark. Op slechts 45 minuten afstand van Winterberg ligt dit vers geopende park. Nog een voordeel; het ligt meer richting Nederland! Met maar liefst 14 trails zetten ze zichzelf direct goed op de kaart. Met een groene beginnerstrail, vier blauwe, vijf rode en vier zwarte trails biedt het park vanaf de start al veel variatie. En niet geheel onbelangrijk; twee sleepliften die je naar boven brengen!

Grote houte constructies - Beeld: Green Hill Bikepark

Van onbekend skigebied naar bikepark

Het kleine skigebiedje Hohe Lied bij Schmallenberg zag de afgelopen jaren de bezoekers teruglopen en zonder sneeuwkanonnen werd het steeds moeilijker om het skiseizoen te rekken. Met de toenemende populariteit van mountainbiken zag een groep jongeren een schitterende kans. Bijzonder is dan ook dat deze groep het voor elkaar heeft gekregen om alle 14 trails in slechts 4 maanden tijd te bouwen. En als we menige foto en video mogen geloven, zijn het stuk voor stuk hoogwaardige trails. Goed geshapet en met veel houten bouwwerken waaronder grote jumps, north shores en wall rides.

Van makkelijke flow trails tot hoge drops - Beeld: Green Hill Bikepark

Dagje Green Hill Bikepark doen?

Kun je net als de redactie niet wachten om een dagje Green Hill Bikepark te gaan doen? Check dan wel goed de site voor de openingstijden. In tegenstelling tot Winterberg is dit park namelijk niet altijd op weekdagen geopend. Zo nu en dan worden er “pop-up dagen” toegevoegd, dit zijn dagen die maximaal een week van te voren worden aangekondigd waarop het park doordeweeks opengaat. Tickets kosten op het moment van schrijven €30,- voor een dag en €70,- voor een vol weekend. De openingstijden zijn van 10:00 tot 18:00.

Beeld: Green Hill Bikepark
R
Rene
is in de zomer bijzonder graag in de bergen. Klimmend, maar vooral downhill op de mountainbike!

Reageren