Ga duurzaam én met korting naar Morzine en Avoriaz deze zomer

Hugo


Wil je liever niet meer met het vliegtuig, maar wil je wel graag op vakantie? Dan is de trein een steeds vaker gehoord alternatief. De Franse bergdorpen Morzine en Avoriaz maken deze manier van reizen nóg aantrekkelijker met de Pass Alpin Express: een kortingspas om duurzaam toerisme mee te bevorderen.

Met de trein naar Morzine en Avoriaz

Deze pas is bedoeld om het treintoerisme naar deze Oost-Franse bergsportregio te stimuleren en het vliegverkeer te verminderen. Hun redenatie: 70% van de totale uitstoot van een vakantieganger is het gevolg van de reis an sich. Door te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig, verlaag je deze uitstoot tot wel 95%.

Beeld: reizen-met-de-trein.nl

Het is niet voor niets dat juist deze Franse bergdorpen dit doen

Morzine en Avoriaz zetten al jaren in op duurzamere vormen van toerisme, zodat genieten én behouden van de bergen hand in hand gaat. De dorpen toonden met verschillende projecten, onder andere door inheemse bomen te (her)introduceren in de regio, al aan dat natuurbehoud ze aan het hart gaat. Dat Avoriaz daarnaast autovrij is, zorgt ook voor een extra natuurgevoel tijdens je zomervakantie.

De Pass Alpin Express: wat kun je ermee?

Deze pas is bedoeld voor treinreizigers naar Morzine-Avoriaz, Les Gets and the Vallée d’Aulps. Maar liefst 40 lokale bedrijven geven je dan korting op bijvoorbeeld je accommodatie, liftpassen, transfers, materiaal, restaurants en activiteiten. Al met al een prima deal om je vakantie nét wat goedkoper te maken. Wil je hier gebruik van maken? Kijk dan op de website van de Montagne Verte voor de voorwaarden en de lijst met waar je overal korting krijgt.

Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren