Op zomervakantie met de Salzburgerland Card

Roel
Onder andere het Solarbad in Gastein is gratis met de Salzburgerland Card (Foto: Solarbad.at

Steeds meer bergregio’s proberen gasten een totaalaanbod van activiteiten te bieden. Het Oostenrijkse Salzburgerland vormt daarop geen uitzondering. Met de Salzburgerland Card heb je toegang tot 180 attracties en bezienswaardigheden in heel het Salzburgerland.

Salzburgerland Card

Of de zon nu schijnt of niet. Als gast wil je je niet vervelen op vakantie. Het Salzburgerland speelt daar op in met de Salzburgerland Card. Deze kaart, die je voor 6 of 12 dagen koopt, geeft toegang tot allerlei activiteiten in de gehele deelstaat. Ongeacht het weer kun je er letterlijk alle kanten mee op. Een greep uit de mogelijkheden die je met de kaart hebt:

  • Zwembaden en thermen
  • Burchten & kastelen
  • Musea & tentoonstellingen (van traditioneel tot modern)
  • Mijnbouwgrotten (zout, ijzererts, koper…)
  • Kloven, watervallen…
  • Zomerliften
  • Zomerrodelbanen, boogschieten, minigolf
  • Dierentuinen
  • Attracties in de stad Salzburg

Bij veel attracties wordt bij de ingang al op de SalzburgerLand Card verwezen. Heb je de kaart mee, dan is de toegang dus gratis of veel goedkoper.

Salzburg of de Grossglockner?

Bij de Salzburgerland Card is de 24-uurs Salzburg-Card inbegrepen. Een dag lang kun je veel attracties in de stad Salzburg bezoeken. Denk aan de Festung Hohensalzburg en Mozarts geboortehuis maar ook het openbaar vervoer in de stad zit bij de kaart inbegrepen.

Ben je geen stadsmens, dan kun je als alternatief ook de Grossglockner Hochalpenstrasse oprijden. Een mooie panoramaroute langs Oostenrijks’ hoogste berg, de Grossglockner, die je helemaal naar Karinthië leidt. Let wel, je kunt slechts gebruik maken van één van deze twee diensten.

De Grossglockner Hochalpenstrasse (foto: grossglockner.at)

Wat kost de Salzburgerland Card?

Volwassenen betalen voor de 6-daagse kaart 90 euro. Voor kinderen tot 16 jaar betaal je 45 euro en kinderen tot jonger dan 4 jaar zijn gratis. Vanaf het derde kind in een familie tussen 4 en 16 jaar betaal je eveneens niks.

Je kunt ook een 12-daagse pas kopen. Dan betaal je respectievelijk 108 euro (volwassenen) en 54 euro (kinderen tot 16 jaar). Je koopt hem hier.

Kijk hier voor een lijst van alle attracties, bezienswaardigheden en activiteiten

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren