Verzamel digitale wandelspeldjes met de Hüttenpass 2023

Roel

Wie kent ze nog? De stempels die je bij berghutten en -kruizen kan laten zetten als je een hut of een bergtop had bereikt. De Oostenrijkse Alpenvereniging heeft in samenwerking met outdoorportaal Bergwelten en LOWA nu het Hüttenpass stempelsysteem ontwikkeld. Verzamel digitale wandelspeldjes door zoveel mogelijk bergwandelingen te maken.

Hoe werkt de Hüttenpass?

Of je doel nu een berghut of een hoge bergtop is, elke wandeling telt voor het sparen van digitale stempels. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone waarmee je stempels en wandelnaaldjes kunt verdienen.

Je verzamelt je digitale stempels deze zomer op bergtoppen, hutten of uitzichtpunten in een groot deel van de Alpen, waaronder Oostenrijk, Duitsland, Zuid-Tirol en Trentino. Download hiervoor de app SummitLynx. Ben je bij een hut of bergtop aangekomen, dan verschijnt er een gele balk in het scherm. Bevestig je deze dan heb je je stempel binnen. Na drie stempels verdien je een ‘wandelspeldje’.

Er zijn twee soorten speldjes te verdienen:

  • Wandelspeldje Genusswanderer voor hutten en bergen beneden de 1800 meter
  • Wandelspeldje Alpinist voor hutten en bergen boven de 1800 meter.
Twee soorten Hüttenpass speldjes

Prijzen te winnen

Naast het verzamelen van zoveel mogelijk speldjes kun je ook meedingen voor prijzen. Iedereen die drie stempels heeft verzameld maakt kans op een week vakantie naar het Oostenrijkse Schladming-Dachstein. Daarnaast is er onder andere een windjack of een paar bergschoenen te winnen. Lees hier meer.

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren