Een zomervakantie in de bergen van Méribel

Hugo

Méribel, bij wintersporters bekend als het hart van Les Trois Vallees, heeft ook in de zomer genoeg te bieden voor bergsportfanaten, van 258 kilometer aan mountainbiketracks en 267 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes tot via ferrata’s en een golfbaan. En: de hele bijzondere autoloze Col de la Loze, deze zomer een van de scherprechters tijden de Tour de France!

Méribel: een topbestemming voor mountainbikers

Met elf Down Hill-tracks, negen Enduro-singles, drie cross-country routes en zes fietsroutes, geeft Méribel de mountainbikers zeer veel opties. Routes zijn voor alle mogelijke niveau’s, van uitdagende zwarte en rode tot mooie groene voor beginners en kinderen. Specifiek voor deze laatste groep zijn er drie routes in het leven geroepen: Le Clos Bernard (2,4 km, groen), Les Cotilles (6,68 km, groen) en Sprint du Col de la Loze (1,4 km, blauw). Daarnaast is er ook nog een pumptrack én een speelpark voor kinderen.

Beeld: Méribel.net

Les Trois Vallées is ook een wandelparadijs

Het natuurreservaat Plan de Tuéda, aan de westelijke rand van het Nationaal Park Vanoise, strekt zich uit van het gelijknamige meer tot aan de Gébroulaz-gletsjer, langs de Refuge du Saut. Langs beide zijden van de rivier de Doron vind je 1.200 hectare uitzonderlijke, beschermde natuurlijke omgeving. In de buurt van Lac Tuéda vormen de typische cembro-dennen een van de mooiste cembro-bossen in de Alpen. Daarnaast kom je langs een bewegwijzerde botanische route meer dan honderd soorten alpenflora tegen. Meer ervaren bergwandelaars kunnen hun tanden zetten in een zes uur durende wandeling (heen en terug) naar de Gébroulaz-gletsjer: de posterboy van Les Trois Vallées. Of ga ja naar de op 2.500 meter hoogte gelegen meren van de berg Coua op een wandeling die zeven uur duurt en kom adembenemende landschappen tegen onderweg!

Beeld: Méribel.net

Wielrenners pakken zeker de Col de la Loze mee

De Col de la Loze, pas geopend sinds 2019, is nu al een legendarische pas voor wielerliefhebbers. Het is een uitdagende route van 12,5 kilometer tussen Méribel en Courchevel, met een maximaal stijgingspercentage van maar liefst 20,5% Gemiddeld genomen ga met meer dan 8.5% omhoog, dus vergeet niet je klimverzet mee te nemen. Met 2.304 meter is het de op twee na hoogste pas van de Savoie, dus geweldige uitzichten gegarandeerd!

Een dag een ander tempo?

Sla dan eens een balletje op de golfbaan met 18 holes. Gelegen in het midden van het bos en met geweldige uitzichten over Les Trois Vallées, is het een van de mooiste golfbanen in de Alpen. Het biedt ook cursussen voor kinderen vanaf drie jaar en juniorcursussen (vanaf vijf jaar) die één tot vijf dagen duren. Het hele gezin kan cursussen op maat volgen, afhankelijk van het niveau. Andere opties zijn een zwembad van 25 meter, een peuterbad voor de kleintjes, een klimmuur, een fitnessruimte, een bowlingbaan, een ijsbaan en een spa (My Spa by Pure Altitude) met sauna en stoombad.

Belangrijke data voor je zomervakantie in Méribel

  • Het zomerseizoen start op 13 juni.
  • De bergpas over de Col de la Loze gaat op 17/18 juni open.
  • Liften gaan vanaf 1 juli open en sluiten op 1 september.
  • De driedaagse Pairs-Format Enduro komt door Méribel van 8 tot en met 10 juli.
  • Van 8 tot 19 juli is er een Bike Experience, met gegidste tochten, fietstesten, shows, lessen voor kinderen en nog veel meer.
  • De Tour de France komt op 19 juli door Méribel, met een etappe die over de Col de la Loze gaat en eindigt in het nabijgelegen Courchevel.
  • Op 12 en 13 augustus kunnen hardlopers deelnemen aan de Méribel Trail.
  • Golfers willen van 18 tot 22 augustus de Méribel Pro-Am niet missen.
Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren