Gratis liftritten in het Brandnertal

Edo
Gratis met de lift omhoog. Beeld: Roman Nöstler

Gratis met de lift omhoog in plaats van hiken? Het kan vanaf juni in het Oostenrijkse Vorarlberg! Want op zes speciale avonden vervoeren de Brandnertaler Bergbahnen alle personen voor nop omhoog. De reden? De volle maan.

Volle maanexcursie

Dat je bij volle maan net wat meer uit je dag(nacht) kan halen, weten ze in het Brandnertal maar al te goed. Op zes volle maandata organiseert het vakantiedal in Alpenregion Bludenz een avondexcursie op de berg inclusief gratis liftrit omhoog, te weten op 4 juni, 3 juli, 1 augustus, 31 augustus, 29 september en 28 oktober. Deze starten alle vanuit Restaurant Frööd, dat direct naast de Panoramabahn Burtscha op de Bürserberg ligt.

Wandelen, yoga en bbq

Er zijn drie excursies om uit te kiezen. Zo is er een schemerwandeling naar de Loischkopf: een mooie wandeling van één uur met uitzicht en uitleg van het panorama en de hoogtepunten van het Brandnertal met wandelgids Max Sturm. Het trefpunt is om 18.20 uur in restaurant Frööd. Hetzelfde trefpunt en aanvangstijd geldt voor de 50 minuten durende excursie rondom bosademhaling: biofilie ontmoet yoga. Laat los en ontspan met wat yoga-oefeningen, en dompel jezelf vervolgens onder in de sfeer van het bos onder begeleiding van yoga mindfulness docent Reingard Sturm. En voor de culinaire genieters is er tenslotte een volle maan bergbarbecue in Frööd van 18.00 uur tot de laatste afdaling om 21.15 uur. (Kosten: volwassenen 34 euro / kinderen 6-13 jaar 18 euro / kinderen tot 5 jaar gratis).

Registratie kan tot 15.00 uur de dag ervoor bij het Brandnertal Tourismus.

Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren