Goedkoop (en duurzaam) op vakantie in Les Gets en Châtel

Roel

Les Gets en Châtel in de Franse regio Portes du Soleil onderscheiden zich in de zomer graag als een goedkoop vakantieadres voor bergliefhebbers. Dat blijkt uit diverse activiteiten en een bijna gratis liftpas. Maar goedkoop gaat in dit geval ook hand in hand met het thema duurzaamheid. Daarom geven we je nu vijf tips voor een budgetvriendelijke én duurzame zomervakantie in deze bergregio.

1. Liften en activiteiten voor €2,50 per dag

Met de Portes du Soleil Multi Pass krijg je gratis toegang tot meer dan 60 activiteiten en attracties in het gebied. Geniet van kabelbanen, zwembaden, tennisbanen en culturele bezienswaardigheden zonder je budget te overschrijden. Kinderen tot vijf jaar kunnen zelfs gratis mee.

2. Gratis festivals in Les Gets en Châtel

Les Gets en Châtel zijn bestemmingen met diverse gratis festivals gedurende het zomerseizoen. Van muziekconcerten tot traditionele feesten, de festivals bieden vermaak voor het hele gezin zonder dat je entreegeld hoeft te betalen. Bezoek bijvoorbeeld het natuur- en duurzaamheidsfestival, het lounge festival of het traditionele Fete des Alpages, dat al 45 jaar plaatsvindt.

Lounge Music Festival (foto: Balaphonik Sunset Legets

3. Gratis shuttlebussen

Om gemakkelijk binnen de dorpen te reizen, zijn er gratis shuttlebussen beschikbaar. Een auto is dus niet nodig tijdens je hele vakantie. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk.

4. Wandelgidsen voor de regio Portes du Soleil

In de gratis gidsen van Châtel en Les Gets vind je diverse wandelroutes die aangepast zijn aan verschillende thema’s. Er zijn speciale wandelingen voor families met kinderwagens. Weetje: In Châtel volg je de routes waar je 's winters sneeuwschoenwandelingen maakt.

5. Bezoek de lokale en ambachtelijke markten

Breng een bezoek aan de markten van Les Gets en Châtel, waar je lokale producten en ambachten kunt ontdekken. Wandel langs de kraampjes en geniet van de sfeer terwijl je lokale specialiteiten proeft. De markten zijn gratis toegankelijk en bieden een goede gelegenheid om de lokale cultuur en smaken te ervaren. In Châtel is er elke woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur een markt op het Place de l’Eglise, en in Les Gets elke donderdag van 8 uur tot 12 uur.

Op 15 juli vertrekt de Tour de France vanuit Les Gets

Maar er is nog veel meer te doen in Les Gets en Châtel

Natuurlijk is dit slechts een greep uit de dingen die je in Les Gets en Châtel kunt doen. Ook fietsen is razend populair in deze regio, zowel onder wielrenners als mountainbikers. Op 16 juli doet de Tourkaravaan zelfs Les Gets aan als startplaats van de 15e etappe. Wielerfans kunnen hun favorieten dan van dichtbij bewonderen. Ben je meer een liefhebber van culinaire specialiteiten? Ook dan heeft Châtel iets speciaals. Nog zo’n 30 families maken hier namelijk de bekende Abondance-kaas!

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren