Dit zijn de vijf spectaculairste rodelbanen van de Alpen!

Hugo
Rodelen in de Alpen: een bijzonder uitje tijdens je gezinsvakantie! Beeld: pradaschier.ch

Als je in de zomer met je gezin naar de bergen gaat, is een rodelbaan zo’n attracties waarvan je weet je weet dat die een groot succes gaat zijn. Op een sleetje met een rotgang van een berghelling af knallen, dat is voor ieder kind toch geweldig? En stiekem geldt dat ook voor het kind in jou, dus daarom zetten we even de spectaculairste rodelbanen van de Alpenlanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op een rij!

De rodelbaan op de Pradaschier Adverture mountain. Beeld: pradaschier.ch

1. Rodelbaan op de Avonturenberg Pradaschier - Churwalden, Zwitserland

De rodelbaan op de Pradaschier Adventure Mountain in Churwalden, ten zuiden van Chur in Graubünden, wordt beschouwd als de langste rodelbaan van Zwitserland. Je bereikt de rodelbaan met de vierpersoons stoeltjeslift. De baan is het hele jaar door geopend en kan dankzij de baanindeling ook in de winter worden gebruikt, afhankelijk van het weer. De rodelbaan heeft 31 bochten en een hoogteverschil van 480 meter met een lengte van 3.060 meter. Met een beetje lef kun je tot wel 40 km/u halen! Kinderen vanaf acht jaar en minimaal 135 cm hoogte mogen hiervan gebruik maken.

2. De langste rodelbaan ter wereld: de Alpine Coaster - Imst, Oostenrijk

De Alpine Coaster in Imst begint direct bij het middenstation van de Imst-kabelbaan. Deze rodelbaan ligt om de spreekwoordelijke hoek van de bekende vakantie- en bergsportregio’s Ötztal en de Zugspitz Arena. Golven, steile bochten en snelle bochten wisselen elkaar af, net als sprongen én een gyroscoop van 450 graden. En dan is 'ie ook nog eens 3.535 meter lang, waarmee hij de langste ter wereld is! Overigens worden er in totaal 500 hoogtemeters overwonnen in ongeveer negen minuten rijden. Kinderen mogen met een volwassene mee vanaf drie jaar en zelfs rodelen als ze acht jaar oud en minimaal 1,25 meter lang zijn.

Met je kinderen in de rodelbaan! Beeld: imst.at

3. De ‘langste van Duitsland’: de Alpsee Coaster - Immenstadt, Duitsland

De Alpsee Coaster is de langste rodelbaan van Duitsland en is het hele jaar door te gebruiken is. Je kunt hem vinden in Immenstadt, een dorp in de Algäuer Alpen. Over een lengte van bijna 3000 meter leidt de baan van het bergstation van de stoeltjeslift rechtstreeks naar de ‘Rodelwirt’ naast het dalstation. Onderweg zorgen 68 bochten, 23 golven, 7 sprongen, 4 bruggen en een 430 graden hellende gyroscoop dat je vol adrenaline beneden komt. Je kunt je eigen snelheid bepalen tot een maximum van 40 km/u. Kinderen mogen meerijden vanaf 3 jaar (én 95cm lang), en vanaf 8 jaar (én minstens 140 cm lang) mogen ze zelf rijden.

De langste rodelbaan van Duitsland, de Alpsee Coaster. Beeld: alpsee-bergwelt.de

4. Duik in een acht meter hoge kurkentrekker: de Osttirodler - Lienz, Oostenrijk

De Osttirodler bij Lienz is ook een van de langste zomerrodelbanen in de Alpen. Het licht, niet verrassend gezien de naam, in het Oostenrijkse Oost-Tirol. Vanaf het bergstation Hochstein, waar ook een kinderboerderij, een speeltuin en een klimpark zijn, loopt de Alpine Coaster door groene bossen en langs snelle bochten en golven naar beneden. Hét hoogtepunt is een acht meter hoge kurkentrekker die de adrenaline, net als de g-krachten, door je lichaam jaagt. Kinderen tussen 3 en 8 jaar kunnen onder begeleiding rodelen en vanaf 8 jaar kunnen ze alleen of met z’n tweeën de 2,7 kilometer lange rit naar beneden in het dal maken.

De acht meter hoge kurkentrekker van de Osttirodler. Beeld: osttirodler.com

5. Door het Zwarte Woud met de Hasenhorn rodelbaan - Todtnau, Duitsland

Todtnau in het Zwarte Woud heeft een van de langste en spectaculairste rodelbanen van Duitsland: de Hasenhorn All-Weather Coaster! Je gaat omhoog met een dubbele stoeltjeslift en naar beneden op railgeleide rodelbanen over een lengte van 2,9 km naar beneden, het dal in. Je kunt zelf bepalen hoe snel je over de golven, steile bochten en de drie rotondes wilt gaan. In de winter kun je trouwens ook een ritje maken in de Hasenhorn Coaster, de baan is dan ook open - een geweldige ervaring. Kinderen mogen vanaf 3 jaar (én een lengte van 95cm) en vanaf 8 jaar (én een lengte van 140 cm) lang alleen meerijden.

Het machtige Zwarte Woud als decor voor de Hasenhorn rodelbaan. Beeld: hasenhorn-rodelbahn.de
Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren