Het 'mooiste plekje van Oostenrijk' staat in Schladming-Dachstein

Hugo
Beeld: schladming-dachstein.at

In Oostenrijk zit je tijdens je zomervakantie al niet echt verlegen om mooie uitzichten en unieke plekjes. Dus als de Oostenrijkse televisiezender ORF met een verkiezing vaststelt wat de állermooiste plek van Oostenrijk is, dan lijkt ons dat absoluut de moeite waard om daar even langs te gaan…

De Friedenskirche op de Stoderzinken is dé mooiste van plek Oostenrijk

Het allermooiste wat Oostenrijk te bieden heeft is dit 120 jaar oude kappeletje op de zuidflank van de Stoderzinken. De Friedenskirche of Friedenskircherl is een charmant en schilderachtig gebouw, typisch voor de alpinem Oostenrijkse architectuur. Het heeft een eenvoudig ontwerp met een spits dak en een kleine klokkentoren. De Friedenskirche is gewijd aan vrede en biedt bezoekers een rustige plek voor bezinning en gebed. Als dit nog niet idylisch genoeg is, dan krijg je er ook nog gratis en voor niets een uitzicht bij op het Dachstein-massief, het Ennstal en andere bergtoppen in van de Steiermark. En als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan begrijp je wel waarop dít het mooiste stukje Oostenrijk is!

De Friedenskirche op de Stoderzinken. Beeld: schladming-dachstein.at

Waar vind je de Friedenskirche?

Deze idylle vind je in de gemeente Aich in Steiermark in de vakantieregio Schladming-Dachstein. Om de Friedenskirchl te bereiken, kun je de Stoderzinken-kabelbaan nemen vanuit het dorp Gröbming. Vanaf het bergstation van de kabelbaan is het een korte wandeling naar de kapel. Het is aan te raden om stevige schoenen te dragen, vooral als je van plan bent om verder te wandelen in de omgeving. Maar je kunt het kerkje ook met een mooie bergwandeling bereiken. Daarvoor parkeer je je auto bij de parkeerplaats bij het Steinerhaus, nadat je bij Gröbming vanaf de B320 op de Stoderzinken-Alpenstraße bent afgeslagen. Vanaf deze parkeerplaats is het nog zo’n 20 minuten wandelen naar de Friedenskircherl.

Wil je meer weten over wat er te doen in de bergen van Schladming-Dachstein? Kijk dan op onze regiopagina!

Beeld: schladming-dachstein.at

Eerdere winnaars van ‘De mooiste plek van Oostenrijk’

De verkiezing voor ‘mooiste plek’ is een jaarlijks terugkerende onderdeel van de tv-show ‘9 Plätze - 9 Schätze’ op de zender ORF. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Wiegensee in Montafon, de Strutz-Mühle (2020), Lünersee (2019), Schiederweiher (2018), Körbersee (2017), Kaisertal (2016), Formarinsee en Rote Wand (2018) en Grüner See Tragoss (2014).

Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren