Goedkoop per ov reizen door Vorarlberg

Roel
Beeld: Kevin Faingnaert / Vorarlberg Tourismus

Vakantiegangers die deze zomer naar het Oostenrijkse Vorarlberg gaan: opgelet. Voor 16 euro per bus of trein kunnen zij door de hele deelstaat reizen. Een leuk idee voor als je een keer een stad wil bezoeken, een dagje naar een zwembad wil of als het weer even minder is.

16 euro per dag

Het Vorarlberger Verkehrsverband verbindt 96 gemeenten van Vorarlberg met elkaar per bus en trein. Zo zijn er in Vorarlberg dagelijks meer dan 360 bussen onderweg waar je ook als toerist eenvoudig gebruik van kunt maken, veel bussen en treinen rijden minstens eenmaal per uur. Dus verblijf je bijvoorbeeld in Montafon dan kun je eenvoudig de trein nemen en een dagje gaan shoppen in Bludenz of Feldkirch. Of je reist door naar Bregenz waar je aan het water van de Bodensee kunt liggen. Er zijn mogelijkheden te over voor slechts 16 euro per persoon. Voor dit bedrag kun je een dag lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Vorarlberg. Kinderen van 6 t/m 14 jaar betalen de helft en kinderen tot 6 jaar reizen gratis.

Dienstregeling

De dienstregeling van alle bussen en treinen is in te zien via de app cleVVVer mobil. Je vindt hier alle vertrektijden, aanbevolen verbindingen en eventuele alternatieve routes. De app is te downloaden via Google Play (Android) of de App Store van Apple.

Uitsnede ov-netwerk rond Bludenz

Download de kaart van het hele ov-netwerk in Vorarlberg.

Gratis reizen met gastenkaart

Heb je een gastenkaart van een bepaalde regio doordat je hier overnacht? Dan kun je vaak zelf helemaal gratis reizen binnen die regio. De Allgäu Walser Card bijvoorbeeld biedt gratis busvervoer aan binnen het Kleinwalsertal en naar het Duitse Oberstdorf. De voorwaarden verschillen per regio. Neem hier een kijkje om te zien wat welke gastenkaart biedt.

Gratis reizen (en meer) door heel Vorarlberg

Een aparte vermelding verdient de regio Brandnertal-Bludenz-Klostertal. Vanaf één overnachting kun je niet alleen gratis reizen in deze vakantieregio maar door héél Vorarlberg. En vanaf twee overnachtingen kun je ook nog eens gratis naar boven met de lift en tegen gereduceerd tarief deelnemen aan begeleide wandelingen, fietstochten, kinderprogramma’s en nog veel meer. Lees meer over alle voordelen op vorarlberg.travel.

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren