Rijd door de herfstmagie: 5 redenen waarom mountainbiken in de herfst een must is!

Rogier

De zomer mag dan wel het hoogseizoen zijn voor outdoor activiteiten, maar als het op mountainbiken aankomt, heeft de herfst een speciale charme die je simpelweg niet kunt negeren. Terwijl de bladeren beginnen te veranderen nodigt de herfst je uit om je mountainbike te pakken. Hier zijn vijf redenen waarom mountainbiken in de herfst een geweldig idee is:

1. Rustig op de (wandel)paden

Met de zomerse drukte achter de rug, veranderen de populaire wandel- en fietspaden in oases van rust. De drukte van toeristen en vakantiegangers verdwijnt geleidelijk en laat plaats voor sereniteit. Dit betekent dat je kunt genieten van je mountainbiketocht zonder de constante stroom van mensen om je heen. De paden zijn van jou om te verkennen en van te genieten, zonder je teveel zorgen te hoeven maken over het ontwijken van voetgangers. Ook zijn sommige populaire paden in de zomer verboden voor MTBers en mag er vanaf september weer gefietst worden.

2. Geweldige kleuren

De herfst staat bekend om zijn adembenemende kleurenpalet, en dat geldt ook voor de mountainbike routes. Terwijl de bladeren en lariksnaalden veranderen in warme tinten van geel, oranje en rood, word je omringd door een natuurlijk kunstwerk terwijl je over de paden zoeft.

3. Stabiel weer

De grillige weersveranderingen van de lente en de verzengende hitte en namiddag onweersbuien van de zomer maken plaats voor meer stabiel weer in de herfst. De temperaturen zijn over het algemeen koeler en aangenamer om in te fietsen dan in de zomer. Je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting of onverwachte regenbuien.

4. Niet al te warm

Zeg maar gedag tegen de broeierige hitte die je zomersessies kan verpesten. De herfst brengt verkoeling met zich mee, waardoor je comfortabel kunt rijden zonder overmatig te zweten. Dit betekent dat je meer energie kunt steken in je rit, zonder je zorgen te hoeven maken over oververhitting. Let wel dat je een extra jas meeneemt als je boven de 2000 meter gaat fietsen het kan daar best fris zijn.

5. Paden vaak minder droog dus meer grip

Mountainbikepaden blijven in de herfst vaak harder (en minder stoffig) waardoor je meer grip hebt. Ideaal in technisch moeilijker terrein. Na een regenbui zullen de paden langer in perfecte conditie blijven. Ideaal voor beginners om prettig kennis te maken met het fietsen in de bergen en voor gevorderden om op het scherpst van de snede te rijden.

Dus daar heb je het - vijf overtuigende redenen waarom mountainbiken in de herfst een geweldig idee is. Van de rustige paden en betoverende kleuren tot het stabiele weer, de aangename temperaturen en de verbeterde grip op de paden; de herfst biedt een perfecte setting voor onvergetelijke avonturen op twee wielen. Dus, waar wacht je nog op? Regel die trip komende herfst!

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren