Alpencols bedwingen op je racefiets in de herfst, een heel goed idee!

Rogier

De Alpen, beroemd om hun majestueuze bergcols en prachtige landschappen, zijn in de herfst een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Terwijl de zomer ten einde loopt en de toeristenmassa’s (en de vele motorrijders) verdwijnen, biedt de vroege herfst een unieke gelegenheid om heerlijk rustig al je hoogtemeters bij elkaar te fietsen. Hier zijn enkele redenen waarom de Alpen in de herfst de ideale bestemming zijn voor racefietsers:

Geweldige condities:

In de herfst bieden de Alpen vaak perfecte fietsomstandigheden. De hitte van de zomer is verdwenen, waardoor fietsen aangenamer en minder vermoeiend wordt. Ook heb je veel minder kans op onweersbuien aan het einde van de dag. Het weer is een stuk stabieler.

Prachtige kleuren:

De herfst in de Alpen brengt een adembenemend kleurenpalet met zich mee. De bossen en alpenweides veranderen in een schilderachtige mix van rood, oranje en geel, wat zorgt voor een betoverend landschap tijdens je ritten.

In het middengebergte is het heerlijk fietsen door de wijngaarden

Rustige wegen:

Een van de grootste voordelen van fietsen in de herfst is de rust op de wegen. Met minder toeristen en (motor)verkeer kun je ongestoord genieten van de natuur en je focussen op de weg voor je. En het is veel minder gevaarlijk!

Geopende bergpassen:

Tot begin november blijven veel bergpassen open, ook na sneeuwval, die later in de herfst zeker voor kan komen, worden de wegen vaak nog opengehouden. Logischerwijze sluiten de hoogste cols vaak het eerste, maar relatief belangrijke cols zoals de Galibier probeert men echt lang open te houden, of er moet meer dan meter sneeuw vallen.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren