Veelzijdige zomervakanties in de bergen van Hochkönig

Hugo
Beeld: Hochkönig Tourismus - Maria Almsochor

Wandel- en fietsliefhebbers opgelet! In Hochkönig geniet je deze zomer van ongeveer 340 kilometer aan gecertificeerde wandelpaden, ontelbare kilometers aan e-bike- en mountainbikeroutes, zes geopende zomerbergliften en talrijke almen en hutten met producten van lokale producenten. Daarnaast maak je met de HochkönigCard gratis of tegen een gereduceerd tarief gebruik van veel attracties. Daarom nemen we eens een kijkje in deze Oostenrijkse vakantieregio!

Beeld: Hochkönig Tourismus

Wandelplezier op 340 kilometer aan bekroonde wandelroutes

Rondom de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach geniet je van de fascinerende natuur, idyllische alpenweiden en majestueuze bergen van het Salzburger Land. Te voet ontdek je de regio het beste met begeleide tochten, korte wandelingen, kindvriendelijke routes en langeafstandswandelingen óf kruidenwandelingen (de kruidenwandelroute “Ach du grüne Neune” is erg populair!) op een goed ontwikkeld netwerk van 340 kilometer aan wandelpaden. Niet voor niets is de regio ook bekroond met het Oostenrijkse Wandelkeurmerk. De berghutten die je onderweg tegenkomt bieden naast de mogelijkheid om uit te rusten ook een exclusief, hutspecifiek signatuurgerecht, ontwikkeld door de bekroonde chef-kok Vitus Winkler.

Langeafstandswandelingen rond en door Hochköning

Er zijn vier langeafstandswandelpaden voor natuurliefhebbers: de “Hüttenhüpfertour”, de “Königsweg”, de “Vía Alpina” en de “Salzburger Almenweg”. Een goede tip is het boeken van een ‘zorgeloze wandelpakket’, zodat je rugzak en bagage automatisch naar je volgende accommodatie wordt gebracht. De “Pinzga Hatscha” vereist veel uithoudingsvermogen: de route leidt wandelaars over ongeveer 400 kilometer en 15 etappes door zes regio’s van Pinzgau, waaronder de Hochkönig.

Beeld: Hochkönig Tourismus

Een paradijs op twee wielen

Hochkönig is een paradijs voor mountainbike- en e-bikefans, of het nu gaat om mooie fietstochten met adembenemende bergpanorama’s, op flowy single-tracks of als je liever met een e-bike op pad gaat. In de hele regio zijn gratis oplaadpunten beschikbaar voor e-mountainbikers en e-bikers, zowel op de berg als in het dal. Op de 110 kilometer lange “Koningstocht” langs het Hochkönigmassief, die meer dan 5.200 hoogtemeters en drie bergtoppen beslaat, kun je je bagage achterlaten bij de inbegrepen bagageservice. Een andere uitdagende en mooie fietstocht is de “ii-Tour”, die 123 kilometer langs bossen en weiden voert, naar rustieke berghutten en prachtige avontuur- en uitzichtpunten.

Beeld: Hochkönig Tourismus

Bijzonder: de langste knikkerbaan van Oostenrijk!

Deze vind je op de Karbachalm in Mühlbach. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen! 550 meter aan knikkerplezier, met obstakels, onderlinge strijd en hoge snelheden!

De Culinary King Tours Bike & Hike: wandelen, fietsen én heerlijk eten

Eten en drinken hebben een speciale betekenis in de regio Hochkönig. Van rustieke almhutten en traditionele herbergen tot gezellige cafés en bars en verfijnde gastronomische gerechten, alles wordt aangeboden. Gasten worden verwend met regionale lekkernijen - inclusief veganistische en vegetarische opties - op 54 beheerde almen en hutten. Tijdens de “Culinary King Tours Bike & Hike” bezoek je een groot aantal van deze te voet of per fiets. In elke hut wordt één gang van een geselecteerd driegangenmenu geserveerd. De nadruk ligt op regionale en originele gerechten.

Beeld: Hochkönig Tourismus

Milieuvriendelijk op reis? Het kan in Hochkönig!
Pak dan de trein naar Saalfelden, Lend en Bischofshofen. Vanaf daar kom je met de bus in slechts een paar minuten in Maria Alm, Dienten of Mühlbach. De wandelbus brengt je vervolgens naar de attracties. Wie met een volledig elektrische of hybride auto reist, kan zijn accu opladen in de dorpen en sommige accommodaties.

Pak korting met de HochkönigCard

Met de HochkönigCard geniet je van geselecteerde ervaringen in de bergen met aantrekkelijke kortingen. De zes zomerkabelbanen zijn gratis inbegrepen, waarmee je ook toegang hebt tot aantrekkelijke (en ook gratis) gezinsaanbiedingen zoals Toni’s Almspielplatz (Karbachalmbahn in Mühlbach), de Prinzenberg Natrun of de Flowtrail (beide Natrunbahn in Maria Alm). Als je met de fiets komt, kun je gebruikmaken van gratis fietstransport. De buitenzwembaden in de vakantieregio en de tennisbanen zijn ook gratis beschikbaar, net als het eenmalige gebruik van de zomerrodelbaan op de Biberg. Daarnaast is ook de Hochkönig wandelbus en al het openbaar vervoer in Pinzgau gratis. De HochkönigCard is alleen inbegrepen bij alle partnerbedrijven en kan niet worden gekocht.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor.  » Lees meer

Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren