Zeven tips voor een familievakantie in het Zillertal

Hugo
Beeld: © Zillertal Tourismus

Op zoek naar een vakantiebestemming voor jouw komende gezinsvakantie in de Alpen? Denk dan eens aan het Zillertal. Deze prachtige vallei staat bekend om haar adembenemende landschappen, kindvriendelijke activiteiten en gastvrije sfeer. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten of ontspannen familiewandelingen, het Zillertal heeft voor gezinnen heel veel te bieden. Van spannende klimbossen en avonturenparken tot rustige meren en educatieve natuurpaden, dit gebied combineert plezier en avontuur met de natuurlijke schoonheid van de Alpen. Beleef samen met je gezin een onvergetelijke vakantie in het Zillertal, waar de natuur de perfecte speeltuin vormt voor jong en oud.

Beeld: © Zillertal Tourismus - Christoph Johann

1. Maak mooie wandelingen op spannende avonturen- en themapaden

Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door de zonnige vallei of een uitdagende trektocht naar de hoogste toppen, het Zillertal biedt meer dan 1.400 kilometer aan goed gemarkeerde wandelpaden. Iedereen kan hier zijn ideale route vinden, dus ook families met kinderen. Met 51 avontuurlijke speelplaatsen op prachtige locaties, meer dan 30 verfrissende waterbestemmingen en 32 spannende themapaden is er volop avontuur, plezier en ontspanning voor iedereen. Om kinderen gemotiveerd te houden tijdens het wandelen, is het een goed idee om de tocht te eindigen met een bijzondere bezienswaardigheid of activiteit. De gezinsvriendelijke wandelingen in het Zillertal bieden tal van zulke hoogtepunten, zoals de Almflieger Gerlosstein of een bezoek aan Penken Pepi op het Penkenjoch. Een andere optie voor kinderplezier is de AlbertAdler SpieleWelt, bij het bergstation van de Ahornbahn.

2. Ervaar kinderspeelplezier op de Belevenisberg Spieljoch

Bij de ingang van het Zillertal, boven Fügen, ligt de wandel- en avonturenberg Spieljoch. Deze berg biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten voor gezinnen. Het topgebied van de Spieljoch (1.920 meter) is gemakkelijk bereikbaar met de Spieljochbahn vanuit Fügen, waarvan het dalstation iets zuidelijker aan de Hochfügener Straße ligt. Bovenop de berg vind je een uitgestrekt wandelparadijs met een prachtig uitzicht op de Zillertaler Alpen. Een hoogtepunt voor het hele gezin is de kinderklimtuin met speciale parcoursen voor jonge klimmers en de via ferrata die naar het kruis op de top van de Spieljoch leidt. Het avontuur wordt bekroond met een spectaculaire vlucht aan de zipline. Voor wie liever met beide voeten op de grond blijft, is er het blotevoetenpad, dat direct bij het bergstation van de Spieljochbahn begint.

3. Bezoek de magische Sparrenwereld op de Rosenalm

Op de Rosenalm, hoog boven Zell am Ziller, ligt het betoverende sparrenkasteel, een avontuurlijke speelplaats gebouwd door de legendarische sparrenkabouters. Deze uitgebreide speelplek van meer dan 5.000 m² biedt diverse attracties zoals klim-, glij- en kraantorens, een houten ballenbaan, een water- en zandspeelplaats, en een avonturenspeelplaats. Geniet samen met je kinderen van het prachtige uitzicht vanaf de 18 meter hoge uitkijktoren of verken het boomtoppenpad. Na het spelen vind je verfrissing in het sparrenmeer, verbonden met het kasteel via het kinderwagenvriendelijke Sparrenpad. Het gebied biedt ook nog bootverhuur, maar je kunt ook nog even uitrusten in het hangmattenbos!

Beeld: © Zillertal Tourismus - Bernhard Huber

4. Word verrast in het hoogste roofvogelreservaat van Europa; de Adlerbühne Ahorn

Het Adlerbühne Ahorn ligt op 2.000 meter hoogte en biedt sinds 2009 spectaculaire vogelshows. Hier geniet je samen met je kinderen van de indrukwekkende vliegkunsten van roofvogels. Ook maak je kennis met de mooiste vogels, zoals arend Seppi en uilen Bill en Virginia in de nieuwe Eagles Stage Ahorn, een showarena te midden van het Filzen-stuwmeer. Vanaf de zomer van 2024 biedt deze nieuwe locatie, naast de FalknerOase, een optimaal uitzicht op de Zillertaler Alpen en de luchtacrobaten. Nieuw deze zomer zijn de Europese zeearenden Albert en Emma, dus houd je camera gereed voor deze majestueuze vogels.

5. Fiets door het zonnige Zillertal

Naast makkelijke familietochten zoals de Klausbodenrunde in Tux, de rit naar het Schönachtal in Gerlos en Route 470 in het Stilluptal in Mayrhofen, is de Zillertaler Radweg bijzonder gezinsvriendelijk, zodat je het zonnige dal in een rustig tempo kunt verkennen. Het pad slingert langs de zacht kabbelende Ziller en is onderweg omzoomd met tal van attracties: speeltuinen waar kinderharten sneller van gaan kloppen, openluchtzwembaden voor een verfrissende duik op warme zomerdagen en prachtige schilderachtige plekjes om te vertoeven en te ontdekken. Als je even wilt pauzeren, zijn er langs het fietspad tussen Strass en Mayrhofen haltes waar je gemakkelijk kunt overstappen op de Zillertalbahn en de rest van de route met de trein kunt afleggen.

Beeld: © Zillertal Tourismus - Andre Schoenherr

6. Zoek verkoeling op warme winterdagen op de Hintertuxer Gletsjer

Wie op hete zomerdagen plezier zoekt in een aangenaam koele omgeving, kan een uitstapje naar de Hintertuxer Gletscher niet overslaan. Hier wachten Luis’ Gletscherflohpark, Europa’s hoogstgelegen speelplaats, en de Gletscherfloh- en Kugelsafari op je, met volop plezier op een hoogte van meer dan 3.000 meter – inclusief een grandioos uitzicht vanaf het panoramaterras.

7. Ontdek de culinaire hoogstandjes van het Zillertal

In het Zillertal vind je een indrukwekkende verscheidenheid aan bekroonde culinaire ervaringen, van eenvoudige thuiskeuken tot verfijnde haute cuisine. Dus als je met je gezin een plek zoet op 's avonds heerlijk te dineren, dan heb je genoeg te kiezen. Laat je kinderen dan ook kennis maken met de natuurlijke Zillertaler kwaliteitsproducten, zoals kaas van pure hooimelk, traditioneel gebakken brood en vlees van de dorpsslager of zelfs van de eigen boerderij. En: vaak hebben familierestaurants ook een vrolijke speeltuin, zodat je kinderen zich ook dan nog kunnen vermaken. En jij en je partner ook even tijd voor elkaar hebben!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor.  » Lees meer

Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren