Oostenrijks Alpenstadje wordt één groot theaterpodium

Edo

Bezoekers van de Stiermarkse toeristische regio Schladming-Dachstein worden de komende weken getrakteerd op een bijzonder spektakel. Want tijdens het festival ‘Die Hochzeit’ (De bruiloft) wordt de hele stad Öblarn één groot theaterpodium: het grootste amateurtheater in het Alpengebied. Een uitgelezen kans mocht je er deze zomer verblijven, want dit unieke festival vindt slechts om de vijf tot zes jaar plaats.

Natuurlijk decor

Het pittoreske marktplein in de Oostenrijkse stad Öblarn dient als natuurlijk decor, waar de kerk, het landhuis, de pastorie en de kerkherberg een bühne vormen waar geen technische hulpmiddelen meer voor nodig zijn. Ruim 300 bewoners nemen als amateuracteurs deel aan het stuk en spelen hun eigen voorouders in klederdracht. Afgelopen weekend vond de succesvolle première plaats en voor de rest van de elf voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze vinden elke vrijdag en zaterdag van 6 juli tot 10 augustus plaats.

Hoofdrol voor aartshertog Johann

De focus van het stuk is aartshertog Johann, die in 1821 te gast was in Öblarn als bruidegom van de bruidegom in Gstatt en de bruiloft gebruikte als een gelegenheid om zijn geliefde Anna Plohl, de dochter van de postmeester uit Aussee, te ontmoeten. Het publiek wordt door ongeveer 300 amateuracteurs meegenomen in de kleurrijke drukte op het Öblarner kerkplein.

Een kijkje in het verleden

Vóór de première volgden maanden van ijverig repeteren, dansen, muziek en zang. De kostuums en rekwisieten uit die tijd laten het publiek 200 jaar in het verleden kijken. Veel mensen uit Öblar spelen ook hun eigen voorouders. Net als in 2018 is de regisseur Bernhard Wohlfahrter, geboren in het naburige Ennstal. Mocht je dus in deze regio op zomervakantie gaan dan is dit een uitgelezen kans om een uniek evenement mee te maken.

Gerelateerde artikelen

Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren