Briljante uitvinding voor lichtgewicht kampeerders!

Rogier
Wel lekker koken , maar nooiot meer halflege gasblikjes

Wekelijks bivakkeer ik hoog in de bergen. En daar moet natuurlijk ook gekookt worden. Daarvoor gebruik ik een Jetboil gasbrander. Deze branders zijn ideaal en zeer effectief, maar er is een groot nadeel: de gasblikjes maak je zelden helemaal op en je blijft uiteindelijk met verschillende halfvolle blikjes zitten. Deze blikjes neem je vaak niet mee, want een half of kwart vol blikje is niet voldoende voor een langere trektocht en twee blikjes meenemen is qua gewicht en ruimte vaak weer zonde. Daar hebben ze in Amerika een briljante oplossing voor gevonden: de FlipFuel. Ik kan nu al zeggen, een absolute aanrader.

De FlipFuel: Wat is het?

De FlipFuel is een klein aluminium Fuel Transfer Device, oftewel een apparaatje met twee standaard Primus gasblikfittingen (dus geen Campingaz) en een kraantje ertussen. Door op beide zijden van het apparaat een gasblikje te schroeven, kun je het gas overhevelen van het ene naar het andere blik. Zo simpel, dat het bijzonder is dat er nooit eerder iemand op dit idee is gekomen.

Hoe werkt de FlipFuel?

Ontvangende blik in de vriezer
  • Stap 1:
    Plaats het ontvangende gasblik in de vriezer, koelbox, koude stroom of koele schaduwrijke plek. Plaats het gasblik dat je wilt legen in de zon.
Zet het te legen blik in de zon
  • Stap 2:
    Wacht 10 minuten. Dit creëert een temperatuurverschil dat de brandstofoverdracht vergemakkelijkt.

  • Stap 3
    Draai de gasblikjes op het FlipFuel-apparaat. Plaats het zendende (warme) blik aan de bovenkant (“OUT” kant) en het ontvangende (koude) blik aan de onderkant (“IN” kant). Draai hem met de hand vast.

Schroef de blikjes op de Flipfuel en draai deze open!
  • Stap 4:
    Open het ventiel om de brandstof over te hevelen. Sluit het ventiel zodra de brandstofoverdracht is voltooid (als het is gestopt met sissen), en koppel de blikken los.

Zo simpel is het!

Welk probleem lost de FlipFuel op?

Dankzij de FlipFuel maak ik al het gas op van mijn gasblikjes. Hierdoor bespaar ik enorm veel gas over een jaar gezien, laat staan over meerdere seizoenen, want ik bleef altijd zitten met restjes gas. Dit zorgt ervoor dat ik veel minder kosten maak, goede gasblikjes zijn best prijzig, en ecologisch gezien is dit natuurlijk ook pure winst. Ik vind dit misschien wel een van de beste outdoor accessoires die ik de laatste jaren heb gekocht.

Je kunt de FlipFuel hier bestellen.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren