Arlbergpas afgesloten door aardverschuiving en veel schade in St Anton

Rogier

De (verkeers)situatie in Oostenrijk in met name Tirol en Vorarlberg is zeer gecomplicteerd als gevolg van het noodweer. Aardverschuivingen, de zwaarste sinds 2005, hebben de belangrijke Arlbergpas volledig geblokkeerd. Deze pas was al een cruciale route vanwege de sluiting van de Arlbergtunnel door langdurige werkzaamheden. Nu er geen verkeer mogelijk is tussen Tirol en Vorarlberg, zorgt dit voor aanzienlijke problemen voor zowel lokaal als doorgaand verkeer.

Sankt Anton am Arlberg zwaar getroffen

Het noodweer heeft vooral Sankt Anton am Arlberg zwaar getroffen, waar de rivier de Rosanna buiten haar oevers is getreden en auto’s, straten en wegdek heeft weggespoeld ook staan verschillende huizen blank. Hulpdiensten zijn druk bezig met het opruimen van de ravage, maar het is onduidelijk hoe lang dit zal duren voordat de wegen weer begaanbaar zijn.

Geen slachtoffers gemeld

Ondanks de schade en de verkeersproblemen lijken er tot nu toe geen slachtoffers te zijn gevallen. De situatie blijft echter zorgwekkend. De situatie wordt nauwlettend gevolgd door lokale autoriteiten en hulpdiensten. En men moet ervoor zorgen dat de beken en opvangbekkens zo snel mogelijk weer worden vrijgemaakt – om in geval van verdere aardverschuivingen en hoog water voorbereid te zijn.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren