Weg stort in, Cormet de Roselend pas in juli weer open

Rogier
Verzakking van weg richting Corment de Roselend

Slecht nieuws voor fietsers, motorrijders en wandelaars: een deel van de weg naar de Cormet de Roselend is verzakt. Deze zeer populaire bergpas boven de Beaufortain in de Franse Savoie blijft tot 7 juli gesloten. Tijdens het sneeuwruimen aan de Beaufortzijde is deze verzakking geconstateerd.

Doorgang Tarentaise naar de Beaufortain onmogelijk.

Dit is niet de eerste keer dat deze populaire en erg mooie bergweg verstevigd moest worden. Ook nu ontkomt men niet aan grote werkzaamheden. De weg wordt afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers ‘7 dagen per week en 24 uur per dag tot vrijdag 7 juli 18 uur’, aldus het departement. De doorgang van de Tarentaise naar de Beaufortain is zodoende onmogelijk.

Alternatieve route via de Col de Méraillet is gedeeltelijk mogelijk

De Col de Méraillet, gelegen onder en met uitzicht op het Lac de Roselend, blijft open. Maar de afdaling kan dus alleen via Beaufort. Aan de Tarentaise-kant blijft de Cormet de Roselend toegankelijk via de RD902. Maar je kunt dus alleen via dezelfde zijde afdalen.

Col de la Croix de Fer en de Col de la Madeleine zijn wel open

Naast de gedeeltelijke sluiting van deze route heeft het departement Savoie aangekondigd dat twee andere passen sinds woensdag 17 mei open zijn voor verkeer. Het gaat om de Col de la Croix de Fer en de Col de la Madeleine. De opening van de Col du Galibier, bleek al eerder, laat wel nog langer op zich wachten.

Rogier
woont al meer dan 20 jaar in de Franse Alpen en is bijna altijd buiten te vinden. Op de racefiets, de mountainbike of al klimmend!

Reageren