Voor als je niet bang bent aangelegd: de nieuwe hangbrug Blackforestline in Todtnau

Hugo
De nieuwe Blackforestline hangbrug. Beeld: blackforestline.de

Het Oberschwarzwald heeft een nieuwe attractie: eind mei werd de imposante Blackforestline hangbrug over de Todtnau-waterval in gebruik genomen. Maar liefst 450 meter lang, 120 meter hoog én met een uniek uitzicht op de Todtnau-bergen en de hoogste natuurlijke watervallen van Duitsland. Genoeg ingrediënten voor een waanzinnige ervaring deze zomervakantie!

De Blackforestline hangbrug: een nieuw spektakelstuk in het Oberschwarzwald

Op zaterdag 27 mei 2023 werd de Blackforestline officieel geopend. Vakantiegangers in het Oberschwarzwald hebben er daarmee een bijzondere attractie bij. Want ook één van de meest spectaculaire rodelbanen, de Hasenhorn, staat ook in deze regio. De hele constructie weegt zo’n 730 ton en is na zes jaar plannen en (slechts) een negen maanden bouwen opgeleverd. Het is daarmee meteen één van de langste hangbruggen van Europa. Ter vergelijking: de langste (de Ponte 516 Arouca in de buurt van Porto) is 516 meter lang.

Met een geweldig uitzicht op de Todtnau-waterval, één van de hoogste watervallen van Duitsland. Beeld: blackforestline.de

Geweldige uitzichten over de Todtnau-waterval

Vanaf de brug je een geweldig uitzicht op de Todtnau-waterval, die 97 meter naar beneden valt tussen de districten Todtnauberg en Aftersteg. Het is een van de hoogste natuurlijke watervallen van Duitsland en het doel van een groot aantal wandelpaden in deze regio. Eén daarvan, de Wasserfallsteig is een zeker aanrader. Met een lengte van 12 kilometer kom je langs deze brug én maak je een geweldige wandeling door de natuur en bergen van het Oberschwarzwald.

De Blackforestline is 450 meter lang en daarmee één van de grootste hangbruggen van Europa. Beeld: blackforestline.de

Nieuw informatiecentrum voor bezoekers

Om de gasten ter plaatse zo goed mogelijk te kunnen bedienen en adviseren, richt de Hochschwarzwald Tourismus GmbH direct naast de hangbrug een nieuw toeristisch informatiecentrum in. Daar krijgen bezoekers alle belangrijke informatie over de bergwereld van Todtnau en de vakantieregio van het Oberschwarzwald. De Blackforestline hangbrug is het hele jaar geopend en uitsluitend gesloten bij storm en onweer. Een combiticket voor de brug en de waterval kost €12 voor volwassenen en €9 voor kinderen.

Hugo
Zijn wieg stond in de Limburgse Alpen, waardoor zijn liefde voor het overwinnen van hoogteverschillen en weidse panorama’s er al vroeg inzat. Het liefst doet hij dit op de fiets of met wandelschoenen aan.

Reageren