Nesselwang (D) presenteert klimpark op besneeuwingsmeer

Roel
Het eerste drijvende touwenparcours bij het besneeuwingsmeer van de Alpspitzbahn Nesselwang

Het Zuid-Duitse Nesselwang heeft zijn zomer aanbod verder uitgebreid met een spannende nieuwe attractie: de Alpspitz Splash, ook bekend als de “Aqua Chimp”. Het is het eerste drijvende klimpark op water dat 's winters voor de productie van kunstsneeuw wordt gebruikt.

Alpspitz Splash

Directeur Ralf Speck is trots op de innovatieve toevoeging. De nieuwe attractie is te vinden op de Alpspitz, een berg bij Nesselwang in de Zuid-Duitse regio Allgäu. Nesselwang staat al bekend om zijn avontuurlijke zomeractiviteiten zoals de Alpspitzkick (een grote zipline) en de Alpspitz Coaster (zomerrodelbaan). Vanaf deze zomer is daar de Alpspitz Splash bij gekomen, een klimtuin die op elk type meer vanaf een diepte van 2,5 meter kan worden opgezet. Er is geen fundering nodig en hij wordt verankerd met gewichten.

Wereldwijd zijn er slechts tien Aqua Chimps, maar deze is uniek omdat hij op een besneeuwingsmeer ligt. “Het benutten van het meer in de zomer is logisch,” aldus Speck. “Het is een efficiënte manier om ook buiten het winterseizoen gebruik te maken van infrastructuur en personeel.” De Alpspitz Splash is geschikt voor families en kinderen vanaf 8 jaar en een minimumlengte van 1,20 meter. Het touwenparcours bezit verschillende moeilijkheidsgraden en elementen. Naast klassieke obstakels zijn er een Ninja Line en een tokkelbaan voor extra spanning.

Duurzame toekomst

Met de uitdagingen van klimaatverandering is het belangrijk om het zomertoerisme verder te ontwikkelen. De Alpspitz Splash is een stap in de goede richting, vindt Ralf Speck. “Om de toekomst van ons skigebied veilig te stellen, moeten we inzetten op duurzame en innovatieve concepten,” aldus de directeur.

Gerelateerde artikelen

Edoop 17 June 2024
Top 6 meren in Karinthië voor zomerplezier en watersport
Hugoop 23 May 2024
Alles wat je wil weten voor een gezinsvakantie in Wilder Kaiser-Brixental
Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reacties

2 months ago

Ik vind dit serieus gaaf! Zou een mooi idee zijn in veel skigebieden.

Reageren