Reschenpas langdurig afgesloten

Roel

Vakantiegangers die deze herfst naar Italië gaan: opgelet. De route via de Reschenpas gaat vanaf vandaag langdurig dicht. Automobilisten die de komende maanden vanuit Oostenrijk naar Italië willen, worden omgeleid maar moeten rekening houden met veel oponthoud. De reden is de bouw van een lawinegalerij tussen Pfunds en Nauders.

Twee fasen

Vanaf nu tot eind 2026 zal het veelvuldig tot verkeershinder komen op de Reschen-Bundesstraße (B180), bekend van het stuwmeer en het verzonken kerkje van Graun. De weg loopt van het Oostenrijkse Inntal naar het Italiaanse Vinschgau. Door de bouw van de lawinegalerij tussen Pfunds en Nauders wordt het verkeer omgeleid via de naastgelegen B184 en B185, deels over Zwitsers grondgebied. Vooral de B185 is een steile weg met veel bochten, waar bij sneeuwval al snel sneeuwkettingen nodig zijn. Bij Nauders kom je weer op de normale route.

De eerste afsluitingsfase is van 2 tot 27 september 2024. De weg wordt dan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur afgesloten. De tweede afsluitingsfase is van 8 oktober tot 19 december 2024. Dan wordt de weg dag en nacht en ook in het weekend afgesloten.

In winter 2024/2025 weg wel open

Voor wintersporters blijft de overlast waarschijnlijk beperkt. Men is overeengekomen dat van 20 december 2024 tot 9 maart 2025 twee rijstroken van de Reschen-Bundesstraße (B180) open zijn. Vanaf 10 maart 2025 wordt het verkeer weer omgeleid. Vroege en late wintersporters zullen er dus wel last van hebben.

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren