Nieuw knikker-wandelpad geopend in Hochkönig

Roel
De nieuwe knikkerbaan in Hochkönig

In het Oostenrijkse Mühlbach am Hochkönig wordt deze zomer een van de langste knikker-wandelpaden van Europa geopend! Via een leuke route wandel je van de ene naar de andere berghut, terwijl je kinderen zich bezighouden met knikkeren.

Meer dan 2 kilometer lang

De knikkerbaan is een nieuwe attractie in de regio Hochkönig en heeft een lengte van meer dan 2 kilometer. Het startpunt ligt bij de Karbachalm (bereikbaar met de Karbachalmbahn) en eindigt bij de Fellersbachalm. Op beide plekken ligt een hut waar je kunt eten en drinken. Het is een wandeling voor het hele gezin (niet geschikt voor kinderwagens) waarbij je simpelweg de route volgt en langs verschillende knikkerbanen komt, allemaal in een andere verschijningsvorm of met een ander mechanisme. Met houten ballen doorloop je het hele parcours. Het systeem doet een beetje denken aan midgetgolf. Aan het begin en einde van de route staat een automaat waar je de ballen kunt ophalen en inleveren.

Opening

Van 1 t/m 7 juli 2024 is de openingsweek. Je kunt dan tegen gereduceerd tarief vanuit Mühlbach met de Karbachalmbahn naar boven. De houten knikkers zijn die week gratis. Ook is er van 5 t/m 7 juli een speciaal familieprogramma. Het wandel-/knikkerpad maakt onderdeel uit van Toni’s Almspielplatz waar ook een speeltuintje en een mountaincart parcours begint.

Gerelateerde artikelen

Roelop 25 July 2024
Muttjöchle Rundwanderung: op de flanken van het Silbertal
nieuws
Roelop 24 July 2024
Nederlandse aangevallen door koe bij fotograferen
Edoop 23 July 2024
Wandelen per bus: 7 hiketips in het Bregenzerwald
Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren