Nederlandse aangevallen door koe bij fotograferen

Roel

Een 27-jarige Nederlandse vrouw is tijdens een wandeling in het Oostenrijkse Sölden (Ötztal) aangevallen door een koe. De vrouw raakte gewond en is met een helikopter van de bergredding naar het ziekenhuis van Zams gevlogen.

Foto maken

Het ongeluk gebeurde op een wandelpad boven Sölden. De 27-jarige Nederlandse vrouw en een 33-jarige Duitser liepen aan het eind van de middag vanaf de Gampe Thaya hut richting Sölden toen ze vier koeien naast het pad zagen liggen. De vrouw verliet het wandelpad en naderde de koeien om ze te fotograferen. Een van de koeien stond op en raakte de 27-jarige met een hoorn in haar dijbeen. Ze raakte daarbij gewond, waarna de Duitser haar te hulp schoot en haar terug naar het wandelpad hielp.

Helikopter

De gewonde vrouw werd ter plaatse door drie mannen van de Bergredding Sölden behandeld waarna ze per noodhelikopter naar het ziekenhuis is gevlogen. Over de aard van de verwondingen is niets bekend gemaakt.

Onlangs schreven we een artikel over hoe te handelen bij loslopend vee in de bergen. Een onderwerp dat aan belang heeft gewonnen door de opkomst van social media.

Roel
vertoeft graag in de bergen en houdt van bergwandelen, wielrennen en de natuur van de Alpen.

Reageren