Multivision show in Sittard over Zugspitzmassief

Edo
Beeld: Christian Pfanzelt

Je hoeft deze zomer niet per se naar de Alpen om een bergavontuur mee te maken. Op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus vormt de Sittardse stadstuin Jardin d’Isabelle het decor voor de live presentatie van de gewaardeerde Duitse extreemsport fotograaf Christian Pfanzelt. Zijn shows, waarin alle facetten van de bergsport de revue passeren, krijgen in Duitsland en Oostenrijk geweldige recensies. Een unieke ervaring voor iedere liefhebber van het berglandschap en een must voor wie van boulderen in een klimhal houdt.

Documentaire over Wettersteingebergte

Christian Pfanzelt is een veelgevraagd extreem-sport fotograaf voor tijdschriften en van speciale fotosessies (onder andere met de wereldberoemde bergbeklimmer Reinhold Messner). Samengesteld uit de honderden films en duizenden foto’s die hij gemaakt heeft, maakt hij prachtige documentaires, vergezeld van zelf uitgekozen muziek, welke hij presenteert tijdens zijn zogeheten multivision shows. Pfanzelt zal zijn documentaire ‘Wetterstein, Grenzgänge von Alpspitze bis Zugspitze’ in een twee uur durende show in de Sittardse Jardin d’Isabelle vertonen en toelichten.

Wonder der natuur

Drie jaar lang heeft hij het Wettersteingebergte, waaronder het Zugspitzmassief, in alle jaargetijden beklommen en gefotografeerd. In de voorstelling ligt de nadruk niet zozeer op de sportieve prestaties van Pfzanzelt en zijn collega’s, maar vooral op het wonder der natuur, en op de vragen ‘Waarom gaan we de bergen in?’ , ‘Wat doen de bergen met je?’ en ‘Hoe ga je om met twijfels en met risico’s?’. Ze roepen op tot nadenken en tot enthousiasme voor de natuur. Kernbegrippen hierbij zijn: passie, durven, kippenvel, emoties, stilte, flow, vertrouwen, spanning, humor en avontuur.

Beeld: Christian Pfanzelt

Dinermogelijkheid

Voor de uitvoering is het mogelijk om van een diner bij restaurant George’s te genieten, gelegen aan de Jardin d’ Isabelle. Dit diner bestaat uit een hoofdgerecht en nagerechts inclusief tafelwater, bier, fris, wijn en koffie of thee na. De prijs hiervoor is €72,50 (exclusief ticket voor de show) en het diner start om 18:30. Kies hiervoor het arrangement bij het afrekenen.

Programma 15 en 16 augustus

Locatie: Jardin d’Isabelle, Sittard. Bij dreigend slecht weer kunnen de voorstellingen opgeschort worden naar 31 augustus, resp.1 september.

  • 18:30 - 21:00 diner-arrangement George’s (keuze bij afrekenen)
  • 21:00 - 21:30 inloop voor de show
  • 21:30 - 23:45 Zugspitzmassief show

De voorstellingen beginnen om 21.30 uur. Inloop vanaf 21.00 uur. De presentatie duur twee uur, exclusief pauze. Er zijn geen gereserveerde plaatsen. Vanaf alle plaatsen is het zicht prima.
De presentatie zal in het Duits plaatsvinden.

Tickets

Voor deze show worden er tickets verkocht in 3 stappen. Wees er daarom vroeg bij en scoor een early bird!

  • Early Bird: €19,50 UITVERKOCHT!
  • Normaal: €21,50
  • Late beslisser: €23,50

Gerelateerde artikelen

Edoop 28 July 2024
Oostenrijks Alpenstadje wordt één groot theaterpodium
Edoop 17 July 2024
Voor het eerst Spartan Race EK in Oostenrijk
Henriop 22 June 2024
De zonnewendevuren in Tirol – Een magische zomertraditie
Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren