Voor het eerst Spartan Race EK in Oostenrijk

Edo
Beeld: Johannes Radlwimmer/Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH

De regio Zell am See-Kaprun zal van 6 tot 8 september 2024 de locatie zijn voor de extreme hindernisbaan van de Spartan Race. Dit zal de eerste bestemming in Oostenrijk zijn waar de Europese kampioenschappen voor dit extreme sportevenement plaatsvinden. Er worden ongeveer 4.500 internationale atleten verwacht.

Zwaarste EK-parcours ter wereld

Spartan Race is een extreme hindernisrace die vooral uithoudingsvermogen, kracht, behendigheid en coördinatie vereist. Het EK-parcours in Zell am See-Kaprun wordt met 21 kilometer, 30 hindernissen en 2000 hoogtemeters beschouwd als het zwaarste ter wereld. Deze loopt van de Maiskogel-parkeerplaats in Kaprun, rond de Klammsee, omhoog naar de Dreiwallnerhöhe op de Maiskogel en weer terug. Het Spartaanse EK vindt voor het eerst plaats in het SalzburgerLand. “ Tot 4.500 atleten, waarvan ongeveer 25 procent vrouw, uit 40 landen komen naar Pinzgau. Met deze Europese titelgevechten bewijst ons land zich opnieuw als organisator van grote sportevenementen – zowel in de zomer als in de winter. “Het evenement levert niet alleen een financiële meerwaarde op voor de regio, maar levert ook indrukwekkende en unieke beelden op van deze spectaculaire sport ”, benadrukt staatsraad Mag (FH) Martin Zauner.

Exclusieve persconferentie

Op de exclusieve persconferentie acht weken voor het evenement sprak de regerend Europees kampioen uit Zuid-Tirol, die onlangs in het Franse Morzine werd gekroond tot Spartan Ultra World Champion over de bijzondere kenmerken van het zwaarste parcours in de wereld. “Ik kijk uit naar een uitdagend Europees kampioenschap op het zwaarste circuit ter wereld en ik vertrek met een goed gevoel aan de start omdat ik al de eerste en tweede plaats had behaald in een Spartan Race in Zell am See-Kaprun." Ook Manuel Resch, CEO van Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH, is in haar nopjes over het event. “Het is altijd een bijzondere eer om de locatie te zijn voor een Europees Kampioenschap voor een bestemming. Daarom ben ik nog blijer dat het ons is gelukt om het Spartaans EK naar Zell am See-Kaprun te halen. Dit buitengewone evenement wordt nu al beschouwd als een van de grootste hardloopevenementen in het SalzburgerLand ”, licht Resch toe.

De Maisiflitzer bij Kaprun. Beeld: Zell am See-Kaprun Tourismu

Voor de hele familie

De EK-race vindt plaats op zaterdag 7 september. In het start- en finishgebied kunnen toeschouwers niet alleen de atleten aanmoedigen, maar ook zelf de testhindernissen uitproberen of gebruik maken van de familieaanbiedingen zoals de Maisiflitzer, het springkasteel of de kinderspeelplaats. Voor amateursporters, kinderen en jongeren worden gedurende het hele weekend van 6 tot 8 september wedstrijden met kortere afstanden aangeboden. Organisator Helge Lorenz over het evenement: “Als organisatoren worden wij beloond voor ons werk van de afgelopen jaren door het mogen organiseren van de Europese kampioenschappen. Ons doel is om de Spartaanse gemeenschap een unieke ervaring te geven in de adembenemende bergen van Zell ben See-Kaprun aan te bieden.”

Gerelateerde artikelen

Edoop 28 July 2024
Oostenrijks Alpenstadje wordt één groot theaterpodium
nieuws
Edoop 16 July 2024
Multivision show in Sittard over Zugspitzmassief
Henriop 22 June 2024
De zonnewendevuren in Tirol – Een magische zomertraditie
Edo
komt in de winter met mach 10 de bergflanken omlaag maar in de zomer neemt hij zijn tijd, bijvoorbeeld met een wandeling of e-biketocht.

Reageren